BERENAR AMB ELS AVIS

Joan Santos servint el berenar
Marga Garcia, Rotaris, personal Casal i Avis amb els obsequis


Any rere any i per aquestes dates tant senyalades, entre Nadal i Reis, no ens oblidem d’anar a passar unes hores al Casal Municipal d’Avis Penedès que acull a trenta persones que passen els últims dies de la seva vida. Els hi portem una estona de companyonia  al temps que el hi oferim un berenar,  diferent de la seva dieta habitual, i també els hi donem un obsequi per la seva higiene personal.
Margarita Garcia, responsable de l’Ajuntament d’Acció Social  va voler compartir amb els avis, personal del centre i el rotaris aquesta tarda tant entranyable.
Volem agrair a en Joan Santos, que va ser amb la seva esposa Domi, qui va començar amb els Rotaris aquesta tradició, perquè tot i que ara no  és soci actiu segueix sent el organitzador i animador d’aquesta trobada, que també farem el proper any doncs ja ens hi vam comprometre amb els avis.

SOPAR DE NADAL ROTARY CLUB El PRAT i A.E.C.C. CATALUNYA CONTRA EL CÀNCER JUNTA LOCAL DE EL PRAT

Macero, amb els Presidents, donant la benvinguda 
Aspecta general de la sala durant el sopar
Gloria Garcia amb el taló de l'import  recaptat  en el  sorteig
Àngel Garcia explicant  el dibuix  donat per a la rifa
Maite Marin detalla el seu gravat a la guanyadora
Sergi Alegre en el seu parlament


ROTARY CLUB EL PRAT i l’A.E.C.C. CATALUNYA CONTRA EL CÀNCER JUNTA LOCAL DE EL PRAT el passat  dissabte 22 de desembre van organitzar conjuntament el sopar de Nadal  al Restaurant Casa Alcaide.
En el seu transcurs  va ser lliurada la Placa Rotaria 2012 a l’Agrupació Esportiva Prat.
Al capdavall del sopar és va  fer el sorteig de diferents presents, quin import recaptat,  es destinà integrament al servei oncològic del càncer infantil de   l’Hospital Sant Joan de Déu.
Els regals donació d’empreses, tendes i particulars  va possibilitar que alguns artistes fossin presents i explicaren la seva aportació com va ser el cas de Maite Marin i Àngel Garcia.
 La Presidenta local, MªRosa Blanco, va lliurar a Gloria Garcia , representant de l’hospital, un taló amb els 1800,-€ que va ser el total obtingut del sorteig. La Gloria ens va explicar la situació del càncer infantil en la nostra societat i els mitjans que tenen per combatre'l, tot agraint aquesta donació que dedicaran a millorar la rehabilitació d’aquests nens.
En Sergi Alegre, representant Municipal, en el seu parlament va tenir unes paraules per la Mª Rosa, valorant la feina que du a terme i encoratjant-la a seguir amb ella, també va agrair la col·laboració de tots els assistents i especialment del Club Rotary a organitzar aquests tipus d’actes. Aprofità l’avinentesa per comunicar que en breu, en una rotonda del Prat, tindríem un monument Rotary com tenen moltes altres poblacions.
Rumba tres, amb les seves cançons i marxa, van amenitzar el final del sopar a on els més agosarats van poder ballar al seu ritme.

AGRUPACIÓ ESPORTIVA PRAT PLACA ROTARIA 2012

El President de Rotary  lliura la Placa Rotaria 2012 a l'A.E.Prat

L
a Placa Rotaria és un guardó que el Rotary Club del Prat va instaurar a l’any 1992,  pràcticament des de l’inicií del club  ,  per a reconèixer i premiar la persona o entitat local que hagi  destacat per la seva contribució social, esportiva o humana dins de la societat Pratenque i/o que també hagi contribuït a donar a conèixer la nostra localitat.
Això fa que aquest any   sigui la  vintena vegada  que s’atorga aquesta distinció.
Rotary Club del Prat, per aquest any 2012, va decidir lliurar el guardo  a l’Agrupació Esportiva Prat pel seu ascens a  la segona divisió, que a més a més de conquerir una  fita esportiva, fa possible el donar a conèixer més el nom del Prat, i per dir-ho amb paraules del eslògan municipal  “enlairar el nom del nostre lloc al mon”
El lliurament del guardó es va fer en el sopar de Nadal que el Club celebra amb la A.E.C.C. i a on  va recollir la Placa el Vice President, Gabriel Soriano, del A.E.Prat que en les seves  paraules d’agraïment va aprofitar per agrair als Rotaris la labor que estan fen pel bé de la comunitat Pratenque.

VISITA DEL GOVERNADOR ÀNGEL MUIXÍ

El Governador del Districte amb el President de RC El Prat

El dimarts 18 de desembre va tenir lloc la vista oficial del Governador de Districte al nostre club.
Rotary Club El Prat està integrat al Districte 2202 amb 69 clubs més.
Per les persones no endinsades en el rotarisme us explicarem que els clubs s’agrupen en districtes amb el seu Governador al cap.
Es tracta d’una persona escollida per sufragi. El càrrec te una durada d’un any rotari, es a dir, des del primer dia de juliol d’un any fins al 30 de juny del següent.
Aquest curs 2012-2013 el Governador del districte és en Àngel Muixí Manent. Va iniciar al seva singladura rotària al R. C. de Manresa Bages al 1997. Va ser president del seu club el curs 2007-2008. Actualment membre del R. C. de Solsona i resident a Cardona.
La trobada va ser amb parelles, el Governador Muixí va venir amb la seva esposa Lídia, una senyora encantadora.
Aquest esdeveniment és dóna un cop al llarg de cada curs rotari i està protocol·litzat en quatre actes:
Primer hi ha una reunió del Governador amb la junta. Aquesta prepara un dossier i explica la tasca desenvolupada i programada al llarg del curs rotari.
En segon terme, sopar de germanor. És un sopar que malgrat ser de companyonia s’aprofita per comentar temes rotaris i per fer saber quelcom del Prat al Governador.
Tercer, missatge del governador. Informant dels darrers canvis i donant consells per poder treure més suc de la nostra feina.  
I com a cloenda intercanvi de banderins i de regals. Nosaltres li varem lliurar un llibre pratenc, i ell un record de les mines de sal de Cardona.
Va ser un acte emotiu, el Governador es va sentir satisfet amb la tasca desenvolupada pel nostre club. Ens va encoratjar a seguir amb el mateix seny i amb la mateixa rauxa.
En aquesta ressenya expliquem la trobada tenint en compte que la majoria de les persones que llegeixen la nostra pàgina no són rotaris, i per tant no coneixen en profunditat el procediment de Rotary International.