PRESENTACIÓ-CONFERÈNCIA de PEDRO GARCIA VELA

Amb el tema “Instants del Prat al llarg del temps” el dimarts dia vint-i-set de novembre, tinguérem la segona conferència del cicle 2015/2016. En aquesta ocasió en Pedro García Vela ens delità amb l’exposició del seu valuós arxiu de fotografies del Prat que, al llarg d’aquests darrers anys, ha anat recopilant fins a conformar una veritable història gràfica del nostre poble que recull pràcticament tot el passat segle XX i bona part del que portem del XXI.
L’exposició consistí en una comparativa fotogràfica de paisatges, urbans i rurals, a través dels quals es fa palès el desenvolupament de la nostra població. Per a tots els pratencs que hem viscut el pas d’una societat majoritàriament rural a una altre quasi totalment urbana, ens serví de remembrança i recapitulació de les nostres particulars històries passades, sobre tot si tenim en compte que en el reportatge apareixen persones properes, algunes d’elles ja traspassades, amb les que compartirem paisatges, situacions i experiències.
La sessió es completà amb una artística composició d’en Salvador Grau, sobre la mateixa temática, com a colofó d’una molt agradable nit de records i realitats.