CONFERÈNCIA MANUEL MILIÁN MESTRE : “ELS PONTS TRENCATS”

El cap de protocol, Pere Azuara, fa la presentació del conferenciant
El sopar conferència d’aquest mes de gener va anar a càrrec d’en Manuel Milián Mestre, conegut periodista, polític, escriptor i tertulià, avinentesa que aprofitarem per fer la presentació al Prat del seu llibre Els ponts trencats de recent publicació. Manuel Milián, home d’una gran cultura, es un humanista, en el mes ampli sentit de la paraula; un intel·lectual compromès, públicament, amb el seu pensament i amb el seus posicionaments que ha defensat sempre amb molta valentia. Defensor acèrrim de la necessitat d’ètica en el mon  dels negocis, manté com a principis que haurien de presidir el mon del capitalisme, la creació de riquesa i la distribució de la renda mitjançant polítiques fiscals justes. 

Manuel Milián Mestre en la seva intervenció
En la seva vessant política, Milián ha estat un personatge clau en molts moments importants dels nostres recents esdeveniments històrics, a Catalunya i a la resta de l’Estat. El llibre sobre el que versà la xerrada a Rotary Prat, n’és una mostra. Com ell mateix va dir, no es un llibre de memòries, en el seu concepte clàssic; es una mena de catarsi en la reflexió, conceptes que rauen en el fons de les cinc centes cinquanta pàgines de l’obra que, segons ell mateix ens va manifestar, tindrà les seves seqüeles doncs encara li queda al pap bona part de les seves vivències com a protagonista directe en esdeveniments crucials de la nostra societat. Manuel Milián, home de les veïnes terres del Maestrat, manifestà el seu amor i el seu agraïment a Catalunya; cal qualificar-lo com a pontífex, aquell que aixeca ponts per a la bona entesa entre Catalunya i Espanya, ponts fins ara, però, caiguts per la ceguesa i la incomprensió.

El President de Rotary lliura un present al conferenciant
Es evident que hi poden haver uns altres punts de vista respecte d’allò que en Manuel Miliàn ens explica, però la seva lliçó del dimarts dia vint-i-sis de gener d’enguany va ser clara i entenedora, de qualitat, la qual cosa ens empeny a seguir en la línia d’actualitat de les nostres conferències i ha encoratjar-nos a promoure-les en els cercles que tinguem a l’abast.
El president de Rotary Club d’El Prat, Xavier Domingo, li va fer el lliurament , com a record i agraïment de la vetllada, el llibre “Tots els colors d’El Prat” i  una ampolla de cava  guanyadora de la XII edició 2015 de la tast a cegues de la Solidaritat Rotaria, amb l’aportació de la compra de l’ampolla es poden vacunar nou  nens contra la pòlio.

Aspecta general d'una part de la sala.




RESIDÈNCIA MUNICIPAL D’AVIS PENEDÈS

Aspecte general del menjador a l'hora del berenar
Els casals d’avis són espais de convivència, relació i serveis d’amistat entre les persones grans, que els ajuden a gaudir diàriament de tot allò que més el pugui fer feliços després d’una llarga vida de treball i que permeten als nostres avis mantenir-se, al mateix temps que eviten el seu aïllament social.
També enguany, per aquestes dates tant senyalades entre Nadal i Reis, els rotaris del Prat vam  passar unes hores al Casal Municipal d’Avis Penedès que acull a trenta persones de més de 65 anys  i els hi portarem una estona de companyonia  al temps que el hi oferim un berenar,  diferent de la seva dieta habitual, i els obsequiaren amb colònia per la seva higiene personal.
La Tinenta d’alcalde i regidora delegada d’Acció Social, Margarita García, de l’ajuntament del Prat va voler compartir amb els avis, personal del centre i el rotaris aquesta tarda tant entranyable..
Teresa Puigpelat, placa rotaria 1994, conversa amb la Margarita